De beleggingsadviseurs .nl

Bereken de transitievergoeding die jij kan krijgen

Veel mensen staat de meeste dagen van de week op tijd op om aan het werk te kunnen gaan. Het werken speelt dan ook een grote rol in een mensenleven. Door aan het werk te gaan krijgt het leven voor mensen een doel en daarnaast is het uiteraard de manier om geld te verdienen. Daardoor is het voor iedereen belangrijk om aan het werk te kunnen gaan. Toch kan het soms helaas voorkomen dat je geen baan meer hebt. Dat is uiteraard erg vervelend, aangezien je dan inkomsten kan missen. Wanneer dat gebeurt is het lastiger om gewoon te kunnen leven, waardoor je dus snel op zoek wilt gaan naar een nieuwe baan. Het is mogelijk dat je jouw oude baan verliest doordat je ontslagen wordt. Als dat gebeurt is het echter goed om te weten dat je dan recht hebt op een vergoeding. 

 

Transitievergoeding 

Dit wordt een transitievergoeding genoemd. om mensen die hun baan verliezen door ontslag op een handige wijze te beschermen is deze regeling in het leven geroepen. Hierdoor zullen mensen niet zomaar ontslagen worden. daarnaast is het voor de persoon die ontslagen wordt prettig om hiervan gebruik te kunnen maken. Na een ontslag vallen jouw inkomsten namelijk weg en dankzij de transitievergoeding is het dan mogelijk om alsnog in ieder geval de basisbehoeften te kunnen bekostigen. De vergoeding van een transitie staat vastgelegd in de wet. Hierdoor heeft iedereen die ontslagen wordt de mogelijkheid om toch nog een tijdelijke bron van inkomsten te krijgen. Natuurlijk is dit bedrag niet voor iedereen hetzelfde. Dat is dan ook afhankelijk van het type werk, de duur dat je gewerkt hebt bij het bedrijf en het salaris dat je bij het bedrijf verdiende. Afhankelijk van deze factoren zal de hoogte van de transitievergoeding berekend worden. 

 

Berekenen 

Jouw transitievergoeding berekenen kan je dus ook online gaan regelen. Als het goed is heb je hiervoor alle informatie die je nodig hebt in het bezit. Uiteraard weet je het salaris dat je verdiende bij het bedrijf. Daarnaast is het aantal jaren dat je bij de werkgever werkte belangrijk om de berekening te kunnen maken voor jouw transitievergoeding. Om in aanmerking te komen zal je wel aan een paar bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Zo is het belangrijk dat de werkgever jou ontslagen heeft en mag je niet opzettelijk proberen om ontslagen te worden voor het werk dat je doet. Wanneer je dus niets doet op kantoor is het bijvoorbeeld niet gek dat je uiteindelijk ontslagen wordt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 De beleggingsadviseurs .nl

Thema door Anders Norén