De beleggingsadviseurs .nl

Wil jij een lening aanvragen?

Wil jij binnenkort een grote aanschaf doen waarvoor je een bepaald bedrag nodig hebt? Wellicht wil je een investering doen waaruit je meer geld verwacht te verdienen. Zo kan een tweede hypotheek of een camper een verstandige aankoop zijn waarop je op de lange termijn geld bespaart. Of heb je een bedrijfsplan voor ogen waarvoor je eerst financiële middelen nodig hebt om op gang te komen? Het beste is om eerst geld te sparen alvorens je het uit gaat geven, maar in sommige gevallen loont het om alvast een bedrag te hebben om dit te kunnen investeren. Wanneer je een lening aanvragen gaat, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je kan gemakkelijk geld lenen online, maar de ene aanbieder is de andere niet. Door van tevoren goed onderzoek te doen, kom je niet voor onaangename verassingen te staan.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen voor een lening aanvragen?

Wanneer je een lening gaat aanvragen, zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Ten eerste dien je een positieve BKR registratie te hebben. Dit houdt in dat je nergens een achterstand langer dan 3 maanden hebt. Zo heeft de kredietverstrekker vertrouwen dat jij de lening ook daadwerkelijk zal afbetalen. Daarnaast heb je ook een inkomen nodig. Zonder inkomen ben je natuurlijk niet in staat de lening terug te betalen. Door jouw inkomen aan te geven en het huurbedrag dat je maandelijks betaald, is er inzicht in jouw financiële middelen. Op deze manier kan een reëel maandbedrag afgesproken worden. Op deze manier kom jij niet in de knoop met jouw vaste lasten, terwijl je iedere maand netjes terugbetaald.

Waar let je op bij geld lenen online?

Tegenwoordig is het redelijk makkelijk om geld online te lenen. Het is echter wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Sommige kredietverstrekkers hanteren hogere rentepercentages waardoor je duurder uit bent. Het rentepercentage mag echter wettelijk gezien niet boven de 10% uitkomen. Geld lenen online kan al met een rentepercentage van 3,5%. Dit houdt dus in dat je op een bedrag van €10.000 in dat je €350 rente betaald. Dit kan echter oplopen tot €1000 voor hetzelfde geleende bedrag. De looptijd van de schuld is hierop ook van invloed. In de meeste gevallen is de rente lager wanneer je het bedrag binnen een korte tijd terugbetaald. Dit moet echter financieel wel mogelijk zijn. Wanneer je een lening gaat aanvragen, is het van belang om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Hierdoor vind je de soort lening die bij jouw wensen en mogelijkheden past. Zo kan je op een verantwoorde manier geld lenen online.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 De beleggingsadviseurs .nl

Thema door Anders Norén