De beleggingsadviseurs .nl

Plaatje hier, plaatje daar

In de bouwmarkt is er altijd een hele afdeling met alleen maar platen. Nee, geen Lp’s of iets dergelijks maar bouwplaten. En bijna geen plaat is hetzelfde, er zijn tientallen verschillende soorten. En al die verschillende soorten hebben ook weer verschillende soorten functies. Zo zijn die verschillende soorten platen met verschillende soorten functies te gebruiken voor verschillende soorten doeleinden. Een groot merk op dat gebied is Trespa. En het meest voorkomende product van dit bedrijf zijn de welbekende Trespa platen. Aan de professionals onder ons hoef ik niet meer uit te leggen wat dat voor soort platen zijn maar omdat de platen ook geschikt zijn voor hobby, particuliere of beginnende klussers leg ik het hier toch even uit. Lees je mee?

Het grootste merk

Trespa is het grootste merk on de HPL platen, dat zijn de Trespa platen maar dan zonder de merknaam ervoor. Trespa is 1960 opgezet en werkt sindsdien ook nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs en distributeurs van over de hele wereld. Zo willen ze het meest innovatieve bedrijf op hun gebied zijn én blijven. Trespa is bekend geworden omdat de materialen die zij maken en verkopen van zeer hoge kwaliteit zijn. Kleur blijft behouden en krassen blijven weg. Zelfs na veelvuldig gebruik.

Wat is een HPL plaat?

Wat is een Trespa plaat nu precies. Een Trespa plaat ofwel HPL plaat is een ‘Hoge druk laminaat’ plaat. De afkorting staat dan ook voor High Pressure Laminate. De plaat is opgebouwd uit een houtvezel op papiervezel kern en twee toplagen. De plaat is doordrenkt met hars. Omdat de plaat onder hoge druk en hitte samengevoegd wordt, wordt de hars hard en dit maakt het materiaal stevig. HPL platen worden dan ook ontwikkeld speciaal voor bouw buiten, in de woning en voor utiliteitsbouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoudsvrije gevelplaten of boeidelen gemaakt van kunststof.

Recycle de boel

Trespa heeft ook een concept genaamd ‘Second Life’. Hiermee willen ze milieubewuster zijn. Oude gevelplaten hoeven dan niet meer bij het afval gegooid te worden, zij kijken naar andere toepassingen voor deze materialen. Dit is één aspect van het Second Life idee, het recycledeel. Een ander deel waar Trespa mee bezig is ter bevordering van een gezond milieu is het maken van materialen die langer meegaan. De materialen van Trespa stonden al bekend om de goede kwaliteit maar nu zijn ze ook nog eens heel duurzaam. Weg met het wegwerpconcept! Je gevels gaan goed en lang mee met de HPL Trespa platen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 De beleggingsadviseurs .nl

Thema door Anders Norén