De beleggingsadviseurs .nl

Wat is jouw budget voor cadeaus?

Er zijn onwijs veel momenten te bedenken waarbij het geven van een cadeau een standaard onderdeel is. Soms zijn die momenten helaas erg dicht op elkaar en wordt het erg vervelend om leuke cadeaus te kiezen. Vooral omdat het lastig is om iets te kopen voor een goede prijs als je meerdere cadeaus nodig hebt. Er zijn echter manieren om op een slimme en vooral budgetvriendelijke manier cadeaus te kopen. Je hebt alleen een wat pro-actieve houding nodig. Ben jij een van de mensen die altijd veel te veel geld uitgeeft aan cadeaus en er achteraf een beetje spijt van krijgt? Deze blog is dan helemaal voor jou geschreven..

Kijk ver vooruit

Veel mensen hebben de neiging om een cadeau kort voor het moment te kopen. Bij het behalen van een doel of iets dergelijks is dat logisch. Je weet van tevoren namelijk niet wanneer iemand iets gaat behalen. Voor verjaardagen en jubilea ligt dat echter compleet anders. Je weet dat (meestal) wanneer iemand jarig zal worden. Dat betekent ook dat je alvast een cadeau kunt kopen. Vooral met kleding en schoenen is dat handig, omdat je dan kunt shoppen in de sale. Al ver van te voren kun jij die leuke heren sneakers of die trendy jas voor iemand kopen. Er is geen reden om te wachten tot een week (of een dag) van tevoren om een cadeau aan te schaffen.

Misschien heb je het al

Hoeveel mensen herkennen zichzelf in het kopen van nieuwe dingen terwijl ze nog een hoop nieuwe dingen hebben? Heel vaak als we iets kopen en het uiteindelijk niet gebruiken blijft dat zo. Dit is ontzettend zonde, want je zou gewoon een van je ongebruikte nieuwe spullen cadeau kunnen doen. Zo heb je helemaal geen budget nodig en liggen spullen van eerder geen stof meer te happen in de kast. De kans is groot dat de ontvanger blij zal zijn met wat je geeft.

Stel een budget op

Het klinkt misschien wat overdreven, maar het opstellen van een budget voor verjaardagen en dergelijke gelegenheden kan heel goed uitpakken. Als je bij elke verjaardag maar met je geld gooit, is dat niet erg fijn voor je portemonnee. Maak daarom een budget per maand of kwartaal dat je mag uitgeven aan anderen en hun speciale momenten. Bij meerdere gelegenheden binnen korte tijd zou dat betekenen dat iedereen iets krijgt dat wat minder geld kost. Je zal zien dat het alleen maar positief voor je zal uitpakken.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 De beleggingsadviseurs .nl

Thema door Anders Norén