De beleggingsadviseurs .nl

Is investeren verstandig?

Investeren, het is iets waar we allemaal weleens over nadenken. Zijn er goede investeringen waarmee ik geld kan verdienen. Ondanks dat investeren veel gedaan wordt door zakenmensen en mensen die op de beurs werken, maken de meeste mensen geen investeringen. Want aan investeringen hangt natuurlijk het risico vast dat je potentieel geld kunt verliezen. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun geld op te sparen en weg te zetten op een spaarrekening. Toch is dit in de afgelopen jaren een minder verstandige strategie geworden. In dit artikel bespreken we de nadelen van sparen en de beste mogelijkheden om je geld op een veilige manier te investeren.

Spaarrente

In de afgelopen jaren sinds de crisis van 2008 is de spaarrente die je bij de meeste Nederlandse banken krijgt ontzettend laag geworden, vaak lager dan een procent. Dit betekent dat wanneer je geld spaart je door de jaarlijkse inflatie in principe geld verliest. Natuurlijk zal je spaargeld als je er regelmatig aan toevoegt nog steeds toenemen maar het is een belangrijke reden waardoor investeren een betere optie kan zijn. De vraag is natuurlijk, wat voor investeringen kun je doen die veilig zijn en op de lange termijn een goed percentage groeit? Dat is wat we in dit artikel bespreken. Maar eerst is het belangrijk te weten wanneer te investeren.

Lange termijn

Alle investeringen hebben een risico, maar er zijn wel degelijk investeringen waarop dit risico erg klein is. De meeste van deze investeringen zijn investeringen die je op de lange termijn doet. Daarom zul je voor deze investeringen alleen geld gebruiken wat je op de korte termijn niet nodig hebt. Voordat je gaat investeren is het dus eerst verstandig om te zorgen dat je wat spaargeld hebt opgebouwd voor noodsituaties. Dit betekent natuurlijk ook dat voordat je gaat investeren je eerst openstaande schulden wilt hebben afbetaald. Wanneer bedrijven de stap van een incassobureau inschakelen moeten nemen tegen je is het een geen goed moment om te investeren.

Veilige investeringen

Er zijn verschillende vormen van investeringen die relatief veilig zijn. Wanneer we denken aan de aandelenmarket zijn er natuurlijk de snelle daghandelaren die soms grote klappers maken maar ook heel veel geld kunnen verliezen. Wanneer je veilig en voor de lange termijn wilt investeren is dit niet de beste optie. Een veiliger optie is om lange termijn investeringen te maken in een Index fonds. Dit zijn gecombineerde fondsen van de grootste bedrijven in bepaalde landen of sectoren. Deze indexfondsen zijn stabieler en zeker over de lange termijn hebben ze bijna altijd wel een stijging van gemiddeld 8 procent per jaar. Als je 40 jaar 400 euro per maand investeert zal een investering van 200.000 euro op deze manier uiteindelijk meer dan een miljoen opleveren.  

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 De beleggingsadviseurs .nl

Thema door Anders Norén